SOCAR inaugurează terminalul de gaz și centrala electrică din Malta
24 Aprilie 2017

În data de 24 aprilie, orașul Marsaxlokk din Malta a găzduit ceremonia de deschidere a terminalului de gază și a centralei electrice construite de ElectroGas Malta, parțial deținută de SOCAR Trading.

Prin furnizarea de gaze naturale către Malta, sub formă de LNG la noua centrală electrică si întreprinderea energetică de stat Enemalta, Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) a creat condiții favorabile în țară pentru o trecere completă de la combustibilul petrolier ca sursă de generare a energiei electrice, care a reprezentat tema principală a evenimentului.

O delegație sub conducerea președintelui SOCAR, Rovnag Abdullayev, a participat la eveniment. La întâlnirea cu oficialii țării, R. Abdullayev a exprimat felicitările cu privire la începerea unei noi ere de gaze în Malta, a exprimat recunoștința companiei în crearea condițiilor favorabile pentru implementarea unui astfel de proiect de scară largă și a subliniat planurile pe termen lung ale SOCAR pentru proiectele din Malta.

SOCAR Trading, ca parte a consorțiului ElectroGas Malta, a câștigat în 2013 licitația emisă de guvernul maltez pentru gazificarea insulei in vederea producerii de energie electrică. În parteneriat cu Siemens și compania locală de investiții GEM, SOCAR Trading a coordonat un proiect în valoare de peste 500 de milioane de euro pentru construirea unei noi centrale electrice de 210 MW și terminal de regazificare LNG pe insulă. Construcția a fost demarată în decembrie 2014 și terminată în ianuarie 2017.

În ianuarie 2017, a fost primit primul lot de gaz lichefiat, cu SOCAR Trading fiind furnizorul exclusiv pentru proiect de LNG.

În special, ElectroGas Malta va furniza electricitate și gaze naturale la întreprinderea energetică de stat „Enemalta” pentru 18 ani.

https://report.az/en/energy/malta-inaugurates-gas-terminal-and-power-plant-built-by-electrogas-malta/