Înființată în 1992, SOCAR – State Oil Company of Azerbaijan Republic, oferă resursele Azerbaijanului, una dintre cele mai bogate țări din lume în materie de petrol și gaze naturale, în scopul dezvoltării și beneficiilor internaționale.

Compania SOCAR, furnizor de soluții integrate, desfășoară activități de explorare a zăcămintelor de petrol și gaze, producere, procesare și transport de petrol, gaze naturale, comercializare a petrolului brut și a produselor petrochimice pe piețele interne și internaționale și furnizare de gaze naturale în Azerbaijan.

SOCAR este un grup competitiv care operează în 6 industrii strategice, inclusiv petrochimie, rafinărie, logistică, gaze naturale, energie și tehnologii ale fibrelor.

Prin parteneriate strategice, SOCAR oferă beneficii economice, sociale și de mediu, la scară globală. Consolidându-și rapid operațiunile internaționale cu acest obiectiv, compania are birouri de reprezentare în 13 țări diferite SOCAR a fondat companii de comerț internațional în Singapore, Vietnam, Nigeria și Elveția și a achiziționat active în Turcia, Georgia, Ucraina, România, Elveția și Grecia.