SOCAR a intrat pe piața din România prin subsidiara SOCAR Petroleum S.A. în 2011, urmând să dezvolte o rețea solidă de benzinării la nivel național. Astfel, a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. Până în prezent, investițiile companiei SOCAR în economia românească au creat aproximativ 800 de locuri de muncă, fiind de altfel în continuă creștere.

SOCAR – motorul proiectelor tale, este brandul care sprijină oamenii și afacerile implicate în proiecte mari și mici care au nevoie de un suport real în munca lor, oferindu-le carburant și servicii de calitate.

Oferim o gamă extinsă de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum, devenind unul dintre jucătorii importanți pe piața de distribuție de carburanți și comercializare produse petroliere din România.

În activitatea noastră, construim și consolidăm relaţii de colaborare solide cu parteneri de renume, a căror încredere a fost câştigată atât prin calitatea produselor SOCAR, recunoscute la nivel national și internațional, cât şi prin nivelul de dedicare a personalului, care tratează mereu nevoile clienților cu promptitudine și seriozitate.

SOCAR are o reţea de 75 staţii în Romania și operăm 4 depozite: Teiuș, Onești, Constanța și Ploiești. Și nu ne oprim aici, planurile noastre fiind foarte ambițioase.

Café Nar este un loc primitor pe drumul tău, în care regăsiți amprenta tradițională a Azerbaijanului, prin produsele cu specific azer: cafeaua la nisip și sucul de rodie. Este punctul în care cele mai delicioase alimente și gustări se intersectează cu cea mai plăcută experiență.

Satisfacția ta este prioritară, astfel, în toate benzinăriile noastre comercializăm doar carburanți de calitate provenit din munca riguroasă și experiența noastră globală, carburanți care au fost supuși unor controale riguroase de calitate, în conformitate cu normele europene din domeniu.

Venim în întâmpinarea ta oferindu-ți servicii de spălătorie, efectuare presiune roți, plata rapidă la pompă – un serviciu inovator, destinat omului modern, mereu aflat în mișcare, mereu contracronometru, mai exigent, care are nevoie să se simtă în siguranță.

Evoluția SOCAR in Romania

2007

A fost anul deschiderii reprezentanței SOCAR în România și chiar a primului birou din Europa.

2008-2009

Acordarea de burse Heydar Aliyev studenților Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.

2011

Intrarea SOCAR pe piața petrolieră din România.

Ceremonia de deschidere a primelor 13 benzinării sub brandul SOCAR, cu participarea directorului executiv SOCAR Group, Rövnag Abdullayev.

Primele 13 stații deschise au fost Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Argestru (Suceava), Botoșani Eminescu (Botoșani), Grințieș (Neamț), Gura Humorului (Suceava), Botoșani Independenței (Botoșani), Pojorâta (Suceava), Răchiți (Botosani), Roșu(Suceava), Trușești (Botoșani), Darabani (Botoșani), Iași Socola (Iași), Drăgușeni (Suceava).

2012-2014

Miniturneul de fotbal dedicat memoriei liderului național Heydar Aliyev organizat de SOCAR Petroleum SA și organizația „Odlar Yurdu”.

Sponsorizarea Trupei Mandinga la Eurovision Song Contest 2012 organizat în Azerbaidjan, unde SOCAR a fost partener oficial.

Acordarea de burse anuale studenților Academiei de Studii Economice București. SOCAR a oferit burse lunare de 100 de euro, pe parcursul unui an universitar, unui număr de opt studenți.

Deschiderea primei benzinării SOCAR din București, SOCAR Chiajna.

Premiul al III-lea în categoria „Cele mai mari 50 de investiții străine în companii românești”, la Bucharest Energy Forum.

2016

În calitate de Sponsor Oficial al UEFA EURO 2016, SOCAR România și-a recompensat clienții loiali cu un număr de 42 de bilete la Campionatul European de Fotbal Euro 2016.

2020

Deschiderea primului Depozit SOCAR în Teiuș.

Continuă extinderea rețelei de benzinării, 18 noi stații SOCAR se adaugă celor deja existente.Șaguna (Arad), Motru (Gorj), Nădlac (Arad), Novaci (Gorj), Răchiți (Gorj), Sânnicolau (Timiș), Semafor (Sibiu), Vasile Lascăr (București), Borș (Bihor), Turnișor (Sibiu), Târgoviște (Dâmbovița), Târgu Cărbunești (Gorj), Târgu Jiu (Gorj), Calea Aradului (Timiș), 1 Decembrie (Ilfov), Brăila, Râmnicu Sărat (Brăila), Jilava (Ilfov).

2021

SOCAR operează în cea de-a treia locație de depozitare în Onești.

Deschiderea a 4 noi stații în rețeaua de benzinarii SOCAR: Brăila Dig, Slobozia, Suceava, Sibiu Aeroportului, ultimele două fiind realizate după un concept nou de design interior modern cu influențe orientale, care reflectă identitatea și specificul brandului.

2023

Deschiderea a înca 3 stații de distribuție carburant.

SOCAR Oradea Decebal, SOCAR Salonta și SOCAR Constanța Constantin Brătianu completează rețeaua de benzinării în continuă expansiune pentru a fi mai aproape de clienți și a le oferi servicii de înaltă calitate.

SOCAR operează acum și al patrulea depozit în Ploiești, consolidându-și astfel capacitatea de distribuție și asigurându-se că este mereu pregătit să ofere combustibilul de încredere pe care clienții il merită.