Un alt domeniu  în care activează SOCAR Petroleum pe piața din România și din țările învecinate precum: Ungaria, Bulgaria, Grecia este cel al importului, recomercializării și distribuției de produse provenite din industria petrochimică. 

Portofoiul cuprinde produse precum:

  • Metanol;
  • Uree Granulară; 
  • Polietilena și Polipropilena de diferite tipuri și densități;
  • Acool Isopropilic (IPA);
  • Monoetilenglicol (MEG);
  •  

Metanol

SOCAR este distribuitor exclusiv pentru metanol de calitate A. Acesta este produs de către SOCAR în Azerbaidjan în propria facilitate de producție, atât pentru piața din România, cât și pentru piețele învecinate. 

SOCAR garantează calitatea originală de la faza de producție până la punctul de livrare al clienților, prin mai mult de 250 de vagoane de cale ferată dedicate, precum și prin flote maritime deținute și operate de către SOCAR. 

Scopul nostru principal este să livrăm la timp cererile clienților noștri, iar obiectivul este asigurat de capacități importante de stocare ale SOCAR disponibile la Marea Neagra.

Metanolul este certificat REACH și respectă standardele IMPCA. 

Suport logistic: asigurarea transportului se poate face contra cost, cu cisterne dedicate și specializate, asigurate și în conformitate cu legile în vigoare.

Pentru oferta comercială, scrie-ne un email la petrochemicals@socarpetroleum.ro

Polietilena și Polipropilena

Compania noastră este foarte activă în domeniul producției și distribuției de materie primă pentru industria maselor plastice și nu numai, cu produse din gama polietilenelor și polipropilenelor. 

Ambele produse sunt disponibile într-o gamă variată de subtipuri și densități, propilena având aplicări precum injecție, rafie, termoformare, folie, în timp ce polietilena de joasă și de înaltă densitate are aplicații precum injecția, monofilmentarea, filmare, țeavă, extrudare. 

Aceste produse sunt fabricate atât în Azerbaijan de către companie din grup SOCAR Azerkikimya Production Union cât și prin distribuție de origini terțe din Europa și Asia. 

Uree Granulară

SOCAR Petroleum a debutat pe piața îngrășămintelor pentru agricultură încă din anul 2019, când a adus în portul Constanța prima navă cu uree granulară de calitate superioară. 

La momentul actual, SOCAR este distribuitor de uree granulară folosită drept îngrășământ atât de origine proprie, de la fabrica SOCAR Carbamide Plant aflată în proprietatea companiei din Azerbaijan, cât și de alte origini, ca de exemplu Turkmenistan. 

Produsul este în general livrat în porturile din România, atât de la Marea Neagră, cât și de la Dunăre, transportul fiind asigurat de către SOCAR. 

Altele (IPA, MEG, etc.)

SOCAR Petroleum a intrat de curând și pe piața distribuției de produse petrochimice secundare, dar nu mai puțin importante, precum IPA și MEG. 

Acest tip de produs este în general distribuit din diferite locații de stocare dedicate aflate cu precădere în Azerbaidjan și Turcia. 

SOCAR organizează atât transportul, cât și îndeplinirea formalităților vamale aferente, astfel încât clienții să beneficieze de produs la locație, gata de utilizare.